atatbbE-
Tuntomerkit: Pääväri on suklaanruskea, merkit yleensä hieman vaaleammat kuin mustalla punaisin merkein. Punaruskeat värimerkit kuonon sivussa, silmien yläpuolella, eturinnassa, käpälissä ja peräaukon ympärillä aiheuttaa feomelaniini ja ruskean päävärin eumelaniini. Pigmentti on ruskea johtuen B-sarjan resessiivisen alleelin samaperintäisyydestä bb.
Vanhemmat: Merkkivärisyyden aikaansaava alleeli on resessiivinen at, joten merkkivärinen koira on A-lokuksen alleelin suhteen homotsygootti atat. Tämä tarkoittaa sitä, että merkkivärisyys pitää periä molemmilta vanhemmilta. Lisäksi ruskean pigmentin aiheuttava alleeli b on resessiivinen, joten myös se pitää periä molemmilta vanhemmilta. Vanhemmat voivat siis olla minkä värisiä tahansa paitsi punaisia riistanvärisiä, niiden vain pitää kantaa sekä merkkivärisyyttä että ruskeaa.
Jälkeläiset: A-lokuksesta riippuvien värien suhteen ruskean merkkivärisen jälkeläiset ovat joko parituskumppanin värisiä tai merkkivärisiä, paitsi punaisen riistanvärisen kanssa, niistä tulee punaisia tai riistanvärisiä. Yhdistettäessä laikulliseen ruskea keltaisin merkein voi saada myös jälkeläisiä, jotka ovat väreiltään kuten edellä on kerrottu kohdassa musta punaisin merkein, mutta lisäksi laikullisia. Parituskumppanin kantaessa ruskean pigmentin aikaansaavaa alleelia jälkeläiset voivat lisäksi olla kaikkea edellä mainittua ruskealla kirsulla. Kahden ruskean keltaisin merkein yhdistelmä tuottaa pelkästään ruskeita keltaisin merkein. Juovikkaan ayay kbrk tai ayat kbrk kanssa paritettaessa lopputulos on juovikkaita ayat kbrk, punaisia ayat kk ja merkkivärisiä atat kk, joista osa voi olla myös juovikkaita merkkivärisiä atat kbrk, mikä ei ole rotumääritelmän hyväksymä väri. Ruskean keltaisen merkein jälkeläiset kantavat aina ruskean pigmentin aikaansaavaa resessiivistä alleelia b.
On myös huomattava, että jos koira perii molemmilta vanhemmilta resessiivisen e-alleelin, siitä tulee väriltään punakeltainen riippumatta sen A-, K- ja M-sarjan geeneistä.