Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

ilmoitus jalostuspäivä 23

Suomen Mäyräkoiraliiton jalostustoimikunta järjestää kasvattajille ja muille jalostusasioista kiinnostuneille mäyräkoiraharrastajille jalostuspäivän, jossa aiheina ovat luonne jalostuskriteerinä, mäyräkoirien luustosairaudet ja geenitestien hyödyntäminen jalostuksen apuna.

Hinta SML:n jäsenille 30 €/henkilö, ei-jäsenille 50 €/henkilö. Hinnat sisältävät aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Ilmoittautumiset, tiedustelut ja etukäteiskysymykset ja aihetoiveet luennoitsijoille sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 4.3.2023 mennessä.

Ohjelma:
klo 9-10 ilmoittautuminen ja aamiainen
klo 10-12 luento Luonne jalostuskriteerinä, Katriina Tiira, FT, biologi ja eläinten käyttäytymistutkija
klo 12-13 lounas
klo 13-14.30 Mäyräkoirien luustosairaudet, Vilma Reunanen, ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri
klo 14.30-15 iltapäiväkahvi
klo 15-16 Geenitestien hyödyntäminen jalostuksen apuna, Vilma Reunanen, ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri
Luentojen jälkeen on mahdollisuus kysymyksille ja keskustelulle.

 

Luennoitsijat:

Katriina TiiraKatriina Tiiralla (FT, eläinten käyttäytymistieteen dosentti) on pitkä kokemus koirista sekä käytännön että tutkimuksen kautta. Katriina toimii päätoimisesti yrittäjänä perustamassaan smartDOG yrityksessä, ja on testannut itse yli tuhat koiraa kehittämillään testeillä. Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä vuodesta 2009 alkaen (muiden eläinten käyttäytymistä v. 1998 lähtien), tehden tutkimusta mm. koirien pelokkuudesta, ylivilkkaudesta sekä stereotyyppisestä käyttäytymisestä. Tällä hetkellä tutkimus keskittyy koiran kognitiivisiin ominaisuuksiin, itsehillintään jne ja miten ne näkyvät arjessa. Katriina on myös julkaissut v. 2019 kirjan Koiran käyttäytyminen ja persoonallisuus (Tammi). Käytännön kokemus koirista on laaja, ja Katriina toimii usean työkoiratahon soveltuvuuskoe tuomarina. Harrastustaustaa on 11 v alkaen, ja niihin lukeutuu mm. kilpaileminen noutajien rodunomaisissa kokeissa, PK kokeissa, ja Tokossa. Katriinan rotukorjo on ollut laaja, mm. useampi suursnautseri, useita eri noutajia, sekarotuinen sekä cockeri. Tällä hetkellä kotona asuu kiharakarvainennoutaja sekä cockeri-vanhus.


 

Vilma ReunanenELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Vilma Reunanen
Työskentelen eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa diagnostisen kuvantamisen kliinisenä opettajana, jossa teen kliinistä työtä kaikilla diagnostisen kuvantamisen osa-alueilla sekä opetan, ohjaan ja konsultoin sekä eläinlääketieteen opiskelijoita että muita eläinlääkäreitä. Toimin myös Suomen Kennelliiton luustoröntgenkuvien lausujana. Erityisenä mielenkiinnon kohteenani on pieneläinten luustosairauksien diagnostinen kuvantaminen ja tällä hetkellä teen väitöskirjaa koirien perinnöllisten selkämuutosten kuvantamisesta, mukaan lukien välilevyrappeuma.
Oma rotuni on kultainennoutaja ja olen toiminut Golden Ringissä, mm. jalostustoimikunnassa yli 20-vuotta. Omat koirani ovat metsästyslinjaisia kultaisinoutajia ja pentueita syntyy harvakseltaan kennelnimellä Let´s, mutta perheessämme on ollut myös pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira.