ay-B-ee, aw-B-ee tai atatB-ee
E-lokuksessa mäyräkoirilla esiintyy kahta alleelia: dominoiva E (normaali väri) sekä resessiivinen e (resessiivinen punainen, punakeltainen). EE ja Ee tuottavat normaalin värityksen, mutta ee estää eumelaniinin muodostumisen, jolloin tuloksena on koira, joka on kauttaaltaan väriltään kellertävän punainen. Suomessa tästä ee-väristä käytetään nimitystä punakeltainen ja sen turkin värin saa aikaan feomelaniini. Kirsu ja kynnet voivat olla mustat tai ruskeat riippuen b-lokuksesta. Punakeltainen on erilainen kuin muut värit siinä suhteessa, että siinä yhden alleelin samaperintäisyys estää A-, K- ja M-lokuksen geenien ilmenemisen.
Tuntomerkit: Punakeltainen koira on syntyessään kellertävä tai kullanvärinen, selvästi vaaleampi kuin punainen pentu. Aikuisenakaan punakeltaisella ei ole yhtään tummaa karvaa turkissaan. Turkin sävy voi vaihdella vaaleasta kermanvärisestä kellertävään ja kuparinpunaiseen. Punakeltaisen koiran A-sarjan alleelit voivat siis olla mitkä tahansa, mutta ne eivät eumelaniinin puuttumisen vuoksi näy koiran ilmiasussa. Punakeltaisen koiran turkissa eivät näy myöskään merle- tai brindlegeenin aiheuttamat kuviot, koska ne muodostuvat eumelaniiniin, jota punakeltaisella koiralla ei ole. Tämän takia punakeltaista pentua, jonka vanhemmista toinen on laikullinen, pitää kohdella kuin se olisi laikullinen, jotta sitä ei myöhemmin vahingossa yhdistettäisi toiseen laikulliseen yksilöön, ellei koiraa ole geenitestillä todettu laikullisuutta kantamattomaksi yksilöksi.
Vanhemmat: Vanhemmat voivat olla minkäväriset tahansa, mutta niiden molempien tulee kantaa E-sarjan resessiivistä alleelia e. E-sarjan samaperintäisyys ee estää muiden lokusten aikaan saamien värien ilmenemisen.
Jälkeläiset: Jälkeläisten väri riippuu siitä, kantaako parituskumppani punakeltaisuuden aiheuttavaa e-alleelia. Jos pennut saavat toiselta vanhemmaltaan E-alleelin, normaali väri pääsee muodostumaan. Punakeltainen koira voi siis saada minkä värisiä jälkeläisiä tahansa, jos toinen vanhemmista on muu kuin punakeltainen. Kahden punakeltaisen jälkeläiset ovat aina punakeltaisia, sillä E-lokuksen resessiivisen alleelin samaperintäisyydestä johtuen.