Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Europa Pokal 2023 kuva

Mäyräkoirien monipuolisuuskoe FCI Europa Pokal pidetään tänä vuonna Saksassa Groß Schönebeckissä 10.-12.11.2023. Suomen mäyräkoiraliitto voi lähettää monipuolisesti käyttökokeissa ansioituneen koiran edustamaan Suomea kokeeseen. Edustustehtävästä kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Mäyräkoiraliittoon sihteerin kautta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) 1.10.2023 mennessä. Nimetyn edustajan osallistumista tuetaan.

 

Rotumestaruudesta kilpailevat viime vuoden mestari ja kuusi koiraa, joilla kolmen parhaan kokeen yhteispistemäärä on korkein. Mukana on kaikkia karvanlaatuja ja kaikkia kokomuunnoksia edustavia mäyräkoiria. Kokeen järjestää Kouvolassa Kymenlaakson mäyräkoirat.

Suomen Mäyräkoiraliitto ja Kymenlaakson Mäyräkoirat järjestävät luolakoirarotujen SM-vesiriistamestaruuskokeen Kouvolassa 27.8.2023. 

Kokeen tuomarina on Asko Kukkola.

Vastaavana koetoimitsijana on Hanna Nyström. 

Lisätietoja kokeesta: SM-VERI 2023

Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat järjestää jalostustarkastuksen 7.10.2023 Nurmijärvellä Koirakoulu Rallitassun tiloissa.
Osoite on Kauppanummentie 8, Nurmijärvi.
Tuomarina toimii Jaana Helin. Mukaan mahtuu enintään 20 koiraa.
Tarkastukset tehdään klo 10-16. Hinta 15 euroa, maksetaan käteisellä paikan päällä.
Ilmoittautumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 1.10.2023 mennessä.

Mäyräkoiraliiton jalostustoimikunta järjestää mäyräkoirien pohjoismaisen voittajanäyttelyn yhteydessä klo 10-16 joukkonäytteenottotilaisuuden, jossa eläinlääkäri ottaa verinäytteitä geenitestejä ja professori Hannes Lohen koiran geenejä tutkivaa tutkimusryhmää varten. CDDY-geenistä ja -geenitestistä löytyy lisätietoa Mäyräkoiraliiton kotisivuilta (http://www.mayrakoiraliitto.fi/index.php/terveys/retrogeenit). Hannes Lohen tutkimusryhmän sivuilta löytyy näytelomake ja ohjeet:https://www.koirangeenit.fi/osallistuminen/naytelomake-verinaytteen-mukaan/

Koiran ei tarvitse olla ilmoitettu mukaan näyttelyyn, jotta se voi antaa verinäytteen. Rokotustodistus on kuitenkin oltava mukana kaikilla näyttelyalueelle tulevilla koirilla. Näytteenotto on omistajalle maksutonta, mutta geenitestin lasku tulee Laboklinilta testin tilaajalle. Suosittelemme tilaamaan näyteputken ja lomakkeen itse etukäteen tarvikkeiden riittävyyden takia. Paikalla on myös rajallinen määrä näytteenottotarvikkeita ja tutkimuslomakkeita. Kysymykset näytteenottoon liittyen jalostustoimikunnalle sähköpostitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Mäyräkoiraliitto järjestää palkintotuomareiden jatkokoulutuksen etäyhteydellä sunnuntaina 13.8.2023. Koulutuksessa käsitellään MÄAJ-säännöt ja sääntöjen tulkintaohjeet. Koulutus on kaikille avoin ja maksuton, mutta koulutukseen ovat etusijalla Suomen mäyräkoiraliiton jäsenet. Koulutukseen tulee ilmoittautua ennakkoon viestin lopussa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta viimeistään sunnuntaina 6.8.2023. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostilla ennen koulutuksen alkua. Kokous järjestetään Google Meet -sovelluksella. Koulutukseen ennakkoon ilmoittautuneiden on mahdollista saada koulutuksesta merkintä tuomarikorttiin. Koulutus alkaa klo 12 ja se kestää noin 2—3 tuntia.

Mäyräkoiraliiton kasvattajalista uudistetaan kokoamalla listat kokonaan uusiksi ajantasaisin tiedoin. Päivityksen tavoitteena on saada listat ajan tasalle paitsi yhteystietojen osalta, myös siltä osin, että mukana olevat yhä kasvattavat mäyräkoiria. Kaikkien listalle haluavien kasvattajien tulee ilmoittaa tietonsa uudestaan käyttämällä web-lomaketta.

Tämän vuoden ensimmäinen jalostustarkastus pidettiin kesäkuussa Oulussa. Osanottajajoukko koostui voittopuolisesti karkeakarvaisista mäyräkoirista normaali- ja kääpiökoossa, mutta kaikki karvanlaadut olivat edustettuina.

Tarkastajina toimivat Anita Al-Bachy ja Leena Vatanen. Koirakohtaiset tarkastuskertomukset löytyvät oheisesta linkistä

MäykkyNet: Jalostustarkastus 17.6.2023 / Oulu

Pykala

Liittokokouksen jälkeen 6.4.2023 julkaistiin palautekysely liiton uudistettaviin sääntöihin liittyen. Määräaikaan (31.5.) mennessä saimme vain yhden (1) henkilöjäsenen palautteen. Koska liittokokouksessa voimakkaasti toivottiin, että jäsenistön ääntä ja mielipiteitä tulee kuunnella, annamme nyt vielä toisen mahdollisuuden lähettää palautetta ja/tai muuten kommentoida tehtyä esitystä. Toivomme palautetta sekä henkilö- että yhdistysjäseniltä.
Palautteet/kommentit tulee lähettää 20.8.2023 mennessä sääntötyöryhmän puheenjohtajalle Minna Rasinpäälle sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Voimassa olevat säännöt ja liittokokouksessa 2.4.2023 esityslistalla ollut hallituksen esitys löytyvät kokousmateriaaleista rinnakkain yhdestä ja samasta dokumentista.

-Sääntötyöryhmä-

ELL Kami Turusen mäyräkoirien pes varus -kasvuhäiriön yleisyyttä ja merkitystä kartoittava väitöskirjatutkimus alkoi vuoden 2022 keväällä. Pes varus on huonosti tunnettu ja vain vähän tutkittu sairaus. Pes varus tarkoittaa jalkaterän (pes) kääntymistä sisäänpäin (varus) eli tila ilmenee ulkoisesti länkisäärisyytenä. Sairaus syntyy, kun takajalan sääriluun kasvulevy sulkeutuu sisäosastaan ennenaikaisesti. Taustasyyn epäillään olevan mäyräkoirilla perinnöllinen. Sairaus voi aiheuttaa koiralle ontumaa, kipua sekä nivelrikkoa ja saattaa vaatia myös leikkaushoitoa.

Pykala


Mäyräkoiraliiton maksama selkäkuvaustuki on saajalleen veronalaista tuloa. Tästä syystä otamme käyttöön tuen hakemiseen ja maksamiseen uuden toimintatavan, joka jonkin verran poikkeaa aiemmasta käytännöstä.
Tuen saajan tulee olla Suomen Mäyräkoiraliiton jäsen.
Tuki on määrältään 40€/jäsenen kuvattu koira. Tästä vähennetään ennakonpidätys.

BOT uutinen

Mäyräkoiraliitto on aloittanut Back on Trackin kanssa yhteistyön, jonka myötä vuoden 2023 päätapahtumien voittajat saavat lahjakortin voittajakoiralle mieleisen tuotteen hankintaan. Päätapahtumia ovat erikoisnäyttelyiden lisäksi arvokokeet lajeissa VERI (rotumestaruus ja SM-koe), MEJÄ (rotumestaruus ja SM-koe) ja MÄAJ (SM-koe).

Back on Trackin tuotevalikoimasta löytyy koirille monenlaisia tuotteita, kuten toppamantteleita, kevyempiä verkkoloimia ja uutuutena
viilennystuotteita. Tuotteiden kokovalikoima on laajentunut ja nyt takkeja löytyy myös mäyräkoirista pienimmille. Lisää tietoa koirille tarkoitetuista tuotteista löytyy Back on Trackin sivuilta.

Nyt heinäkuun loppuun asti Back on Trackin verkkokaupassa viilennystuotteet -15 % koodilla MÄYRÄKOIRALIITTO. Suosituista ja kokomitoitukseltaan uudistuneista verkkotakeista tulossa tarjouskampanja myöhemmin.

Back on Track Logo w o Tagline

 

WUT World Winner 2023

WUT-näyttely järjestetään 26.8.2023 Genevessä Sveitsissä.
23.-26.8. mahdollisuus neljään näyttelyyn, lisätietoa saat klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

 

Tällä hetkellä tallennetaan Mäyräkoiraliiton MäykkyNet-tietokantaan tulokset sairauksista:

  • PRA CRD=CORD2 silmäsairaus
  • OI osteogenesis imperfecta eli lasiluutauti
  • CDDY eli kondrodystrofiaa aiheuttavat retrogeenit 12-kromosomissa, jotka altistavat myös välilevysairaudelle IVDD

Lähetä tiedot jalostustoimikunnalle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Mukaan testitulos (esim. kuva laboratoriovastauksesta), koiran nimi ja rekisterinumero sekä tieto siitä, että tulos on julkinen.

Lue lisää..

  • TULEVAISUUDESSA SAATAVILLA ALENNUKSET LABOKLIN-laboratoriosta:
  • GEENITESTIEN OTTOA KANNATTAA MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN LYKÄTÄ KESÄÄN!

Suomen Mäyräkoiraliitolla on jälleen omia tuotteita,
joita jäsenet voivat ostaa!

Verkkokauppa on tuotettu yhdessä Omalogo Oy:n kanssa,
jonka toimesta tuotteet painatetaan ja lähetetään.
Tuotteita löytyy laidasta laitaan kasseista vaatteisiin.
Useimmat on valmistettu kierrätysmateriaaleista.
Verkkokaupassa on käytössä yleisimmät maksutavat.
Tutustu tuotteisiin: 
 

 

Pykala

 

Liittokokouksessa 2.4.2023 käydyn keskustelun pohjalta hallitus pyytää jäseniä ja jäsenyhdistyksiä antamaan palautetta ja tekemään korjausehdotuksia hallituksen esittämään sääntöehdotukseen. Ehdotus yhdessä voimassaolevien sääntöjen kanssa löytyy liittokokokoksen materiaaleista (tästä linkistä).
Hallitus toivoo, että jäsenyhdistyksissä käydään laajaa ja rakentavaa keskustelua asian tiimoilta.
Kommentit, ehdotukset ja muu mahdollinen palaute pyydetään toimittamaan hallituksen 5.4.2023 asettaman Sääntötyöryhmän puheenjohtajalle Minna Rasinpäälle osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 31.5.2023 mennessä.

Hallitus

 

TIEDOTE 25.3.2023 Luolakoirien taipumuskokeista julkisuudessa leviävät videot

Luolakoirien taipumuskokeet ovat Suomen Kennelliiton hyväksymä virallinen koemuoto, jonka tarkoitus on jalostustyön suunnittelua varten selvittää koiran taipumukset ja sopivaisuus luolassa työskentelyyn. Koemuodolla on selkeät säännöt, joiden puitteissa kokeita järjestetään.

Suomen Mäyräkoiraliitto toimii läheisessä yhteistyössä jäsenyhdistystensä sekä muiden toimijoiden kanssa, jotka ovat joutuneet mediakohun kohteeksi 25.3.2023 julkisuuteen levinneiden videoiden vuoksi, selvittääkseen mitä mainituissa kokeissa on tapahtunut. Suomen Mäyräkoiraliito ei kommentoi asiaa ennen selvitystyön valmistumista.

Suomen Kennelliiton tiedote 25.3.2023

Suomen Mäyräkoiraliiton hallitus