Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Europa Pokal 2023 kuva

Mäyräkoirien monipuolisuuskoe FCI Europa Pokal pidetään tänä vuonna Saksassa Groß Schönebeckissä 10.-12.11.2023. Suomen mäyräkoiraliitto voi lähettää monipuolisesti käyttökokeissa ansioituneen koiran edustamaan Suomea kokeeseen. Edustustehtävästä kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Mäyräkoiraliittoon sihteerin kautta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) 1.10.2023 mennessä. Nimetyn edustajan osallistumista tuetaan.

 

Pykala

Liittokokouksen jälkeen 6.4.2023 julkaistiin palautekysely liiton uudistettaviin sääntöihin liittyen. Määräaikaan (31.5.) mennessä saimme vain yhden (1) henkilöjäsenen palautteen. Koska liittokokouksessa voimakkaasti toivottiin, että jäsenistön ääntä ja mielipiteitä tulee kuunnella, annamme nyt vielä toisen mahdollisuuden lähettää palautetta ja/tai muuten kommentoida tehtyä esitystä. Toivomme palautetta sekä henkilö- että yhdistysjäseniltä.
Palautteet/kommentit tulee lähettää 20.8.2023 mennessä sääntötyöryhmän puheenjohtajalle Minna Rasinpäälle sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Voimassa olevat säännöt ja liittokokouksessa 2.4.2023 esityslistalla ollut hallituksen esitys löytyvät kokousmateriaaleista rinnakkain yhdestä ja samasta dokumentista.

-Sääntötyöryhmä-

Pykala


Mäyräkoiraliiton maksama selkäkuvaustuki on saajalleen veronalaista tuloa. Tästä syystä otamme käyttöön tuen hakemiseen ja maksamiseen uuden toimintatavan, joka jonkin verran poikkeaa aiemmasta käytännöstä.
Tuen saajan tulee olla Suomen Mäyräkoiraliiton jäsen.
Tuki on määrältään 40€/jäsenen kuvattu koira. Tästä vähennetään ennakonpidätys.

BOT uutinen

Mäyräkoiraliitto on aloittanut Back on Trackin kanssa yhteistyön, jonka myötä vuoden 2023 päätapahtumien voittajat saavat lahjakortin voittajakoiralle mieleisen tuotteen hankintaan. Päätapahtumia ovat erikoisnäyttelyiden lisäksi arvokokeet lajeissa VERI (rotumestaruus ja SM-koe), MEJÄ (rotumestaruus ja SM-koe) ja MÄAJ (SM-koe).

Back on Trackin tuotevalikoimasta löytyy koirille monenlaisia tuotteita, kuten toppamantteleita, kevyempiä verkkoloimia ja uutuutena
viilennystuotteita. Tuotteiden kokovalikoima on laajentunut ja nyt takkeja löytyy myös mäyräkoirista pienimmille. Lisää tietoa koirille tarkoitetuista tuotteista löytyy Back on Trackin sivuilta.

Nyt heinäkuun loppuun asti Back on Trackin verkkokaupassa viilennystuotteet -15 % koodilla MÄYRÄKOIRALIITTO. Suosituista ja kokomitoitukseltaan uudistuneista verkkotakeista tulossa tarjouskampanja myöhemmin.

Back on Track Logo w o Tagline

 

Suomen Mäyräkoiraliitolla on jälleen omia tuotteita,
joita jäsenet voivat ostaa!

Verkkokauppa on tuotettu yhdessä Omalogo Oy:n kanssa,
jonka toimesta tuotteet painatetaan ja lähetetään.
Tuotteita löytyy laidasta laitaan kasseista vaatteisiin.
Useimmat on valmistettu kierrätysmateriaaleista.
Verkkokaupassa on käytössä yleisimmät maksutavat.
Tutustu tuotteisiin: 
 

 

Pykala

 

Liittokokouksessa 2.4.2023 käydyn keskustelun pohjalta hallitus pyytää jäseniä ja jäsenyhdistyksiä antamaan palautetta ja tekemään korjausehdotuksia hallituksen esittämään sääntöehdotukseen. Ehdotus yhdessä voimassaolevien sääntöjen kanssa löytyy liittokokokoksen materiaaleista (tästä linkistä).
Hallitus toivoo, että jäsenyhdistyksissä käydään laajaa ja rakentavaa keskustelua asian tiimoilta.
Kommentit, ehdotukset ja muu mahdollinen palaute pyydetään toimittamaan hallituksen 5.4.2023 asettaman Sääntötyöryhmän puheenjohtajalle Minna Rasinpäälle osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 31.5.2023 mennessä.

Hallitus

 

TIEDOTE 25.3.2023 Luolakoirien taipumuskokeista julkisuudessa leviävät videot

Luolakoirien taipumuskokeet ovat Suomen Kennelliiton hyväksymä virallinen koemuoto, jonka tarkoitus on jalostustyön suunnittelua varten selvittää koiran taipumukset ja sopivaisuus luolassa työskentelyyn. Koemuodolla on selkeät säännöt, joiden puitteissa kokeita järjestetään.

Suomen Mäyräkoiraliitto toimii läheisessä yhteistyössä jäsenyhdistystensä sekä muiden toimijoiden kanssa, jotka ovat joutuneet mediakohun kohteeksi 25.3.2023 julkisuuteen levinneiden videoiden vuoksi, selvittääkseen mitä mainituissa kokeissa on tapahtunut. Suomen Mäyräkoiraliito ei kommentoi asiaa ennen selvitystyön valmistumista.

Suomen Kennelliiton tiedote 25.3.2023

Suomen Mäyräkoiraliiton hallitus

 

Muista maksaa jäsenmaksu!

Vuoden 2023 jäsenmaksulaskujen eräpäivä on 18.2.2023. Laskut on lähetetty helmikuun alussa sähköpostitse kaikille jäsenille, joilla on tiedoissaan sähköpostiosoite. Lisäksi laskut on lähetetty myös kirjepostina osalle jäsenistä, jotka ovat halunneet paperilaskun.
On tärkeää käyttää laskusta löytyvää yksilöllistä viitenumeroa, jotta jäsenmaksu kirjautuu oikein maksetuksi. Ethän siis maksa esim. koko perheen jäsenmaksuja samalla viitteellä tai käytä edellisen vuoden viitettä.
Avoimen laskun löydät myös jäsenpalvelustamme www.mayrakoiraliitto.fi/jasentieto. Voit kirjautua sisään sähköpostiosoitteellasi. Jos salasana on unohtunut, saat tilattua uuden klikkaamalla kirjautumissivulta löytyvää linkkiä "Tilaa uusi salasana". Älä rekisteröidy uudelleen, sillä kaikilla jäsenillä on jo olemassa tunnukset jäsenpalveluun.
Jos et saanut laskua, etkä pääse kirjautumaan jäsenpalveluun, ole yhteydessä jäsensihteeriin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit myös lähettää sähköpostiosoitteesi tekstiviestillä jäsensihteerin numeroon 041 74 34 568. Ilmoita viestissä koko nimesi sekä jäsennumerosi ja osoitteesi, niin saat laskukopion ilmoittamaasi sähköpostiin.

 

Kolmatta peräkkäistä kauttaan SML:n hallituksessa istunut Hanna Taka-Sihvola on omasta pyynnöstään jättänyt hallituksen 28.8.2022. Suomen Mäyräkoiraliiton sääntöjen mukaan 1. varajäsen Rauno Koskinen nousi näin ollen hallituksen varsinaiseksi jäseneksi.

 

 Lyhytkarvainen mäyräkoira

FI KVA-A FI KVA-J FI KVA-L FI KVA-M FI JVA Hännänhuipun Sata Salamaa

valittiin vuoden eräkoiraksi 2022!

Hännänhuipun Sata SalamaaOmistaja Harri Huunonen, "Tico" ja kasvattaja Hanna Taka-Sihvola

 

Eramessut 2022

Tervetuloa Mäyräkoiraliiton osastolle #800.
Osasto sijaitsee aivan pääportin (Portti 1) läheisyydesessä.
Lisätietoja erämessuista.

 

Vielä maanantaihin 31.1.2022 asti voi hakea koiralleen käyttöjalostuspalkintoa, Vuoden Mäyräkoiran palkintoa, Zekiwa Memory of Brandyn jalostuspalkintoa tai Käyttömäyräkoiran ja Pienoismäyräkoiran urapalkintoa sekä JH-palkintoa. Tähtiajuri -titteliin on hakuaikaa 28.2.2022 asti. Tarkemmat ohjeet Kiertopalkinnot-sivulla.

 

Kennelliitto on jatkanut poikkeamista näyttelytulosvaatimuksesta siten, että vielä 1.1.-28.2.2022 saa koira osallistua kokeisiin ilman näyttelytulosta riippumatta koeluokasta / aiemmista tuloksista. Poikkeus koskee mäyräkoirien ajokoetta MÄAJ, luolakoirien taipumuskoetta LUT ja luolakoirien metsästyskoetta LUME sekä muiden rotujen osalta AJOK, BEAJ, KEAJ, DRAJ.

 

aania

Suomen Mäyräkoiraliitolla oli ylimääräinen liittokokous lauantaina 20.11.2021 Turussa. Kokouksen aiheena oli jalostuksen tavoiteohjelmien (JTO) hyväksyminen vuosille 2022-26 ja perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelman (PEVISA) vahvistaminen vuosille 2023-2026.
Kokouksen puheenjohtajaksi kokous valitsi Markku Lamperon ja sihteeriksi Kaija Aaltosen.
Kokous ei hyväksynyt JTO:ia, vaan lähetti ne uuteen valmisteluun. Tästä syystä PEVISA-ohjelmaa ei käsitelty ollenkaan.
Ohjelmat tulevat uuteen käsittelyyn keväällä.

 

Ahkera ja taitava sihteerimme Riikka Björkman on pyytänyt vapautusta tehtävästään aikapulan takia.
Nyt etsinnässä uusi sihteeri Riikan tilalle.

Sihteerin tehtäviä

  • hoitaa kokousten esityslistojen ja pöytäkirjojen laadinta
  • liittokokousten valmistelu
  • toimintakertomuksen ja toimintasuunnitelman kokoaminen
  • saapuvan postin vastaanotto (kennelpuoltoja, kerhojen toimintapalkkiolomakkeet, toimikuntien toimintakertomukset ja -suunnitelmat,...)
  • näyttelyiden, kokeiden ja kurssien anominen
  • SKL otteluavustusten anominen

Eli tarjolla näköalapaikka liiton toimintaan, ja mielenkiintoisia hommia enemmän kuin osaat odottaa. Liiton budjetissa on sihteerille kuukausipalkkio, mutta sen verran pieni, että tehtävä on enemmän talkootyötä kuin mitenkään laskettavissa palkkatyöksi.

Kyselyt, esittelyt, tarjoutumiset sähköpostiin osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koska ylimääräinen liittokokous 14.8.2021 jouduttiin perumaan vallitsevan korona-tilanteen takia, teki SML:n hallitus kokouksessaan 3.8.2021 päätöksen hakea Suomen Kennelliitolta vuoden pidennystä voimassaolevaan mäyräkoirien PEVISA -ohjelmaan. Näin nykyinen ohjelma olisi voimassa vuoden 2022 loppuun.

SML:n hallitus

 

Suomen Mäyräkoiraliitto SML ry tukee elokuun loppupuoliskolla julkaistavaa kansalaisaloitetta, jolla toivotaan suden kannanhoidollisen metsästyksen sallimista. Aloitteen takana ovat metsästyskoirarotujärjestöt, Suomen Metsästäjäliitto, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ja Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC.

Mäyräkoiraliiton hallitus päätti, että myös Tampereelle 26.4. suunniteltu liittokokouksemme on ei-välttämätöntä harrastustoimintaa, joka voidaan siirtää viranomaisten suosituksen pohjalta, jäsenten terveyden ja turvallisuuden takia. Tällä tiedotteella on liittokokous Tampereella 26.4.2020 peruutettu, ja kokous pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Suomen Mäyräkoiraliiton uudet säännöt on hyväksytty kevätliittokokouksessa 14.4.2018 ja ovat käsittelyssä PRH:ssa. 

Kevätliittokokouksessa hyväksytyt säännöt: pdfSML Säännöt 15.4.2018

Riikka Simola on eronnut Suomen Mäyräkoiraliiton hallituksesta omasta pyynnöstään 12.9.2018 alkaen. Uusien sääntöjen mukaan tilalle tulee liittokokouksessa valittu toinen varajäsen Tuomas Nuutinen, jonka kausi kestää seuraavaan sääntömääräiseen liittokokoukseen asti.